BDSM Radio Holland
BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!


19 sept 2009


'Pijn tijdens seks onderschat'


Bron: www.spitsnieuws.nl Spits - Netherlands


Jonge vrouwen lopen veel te lang rond met pijnklachten bij het vrijen. Ze weten niet waar ze aan moeten kloppen voor hulp of denken dat het er nu eenmaal bij hoort. Dat signaleert psycholoog dr. Marieke Brauer, onderzoeker bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam.


"Helaas denken jonge meiden nog te vaak 'kiezen op elkaar', als ze pijn hebben tijdens de seks", beaamt Peter Leusink van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS). "Daar komt bij dat huisartsen de klacht niet altijd herkennen, of niet door durven te vragen. In de spreekkamer valt nog veel te winnen."

Het kán wel
Uit schattingen blijkt dat 12 procent van de vrouwen lijdt aan dyspareunie: gemeenschap is pijnlijk, maar het kan wel. Vaginisme komt voor bij 1 procent van de vrouwen. De vagina gaat op 'op slot' door onwillekeurige aanspanning van de bekkenbodemspieren, waardoor penetratie onmogelijk is. De klachten komen het meest voor onder vrouwen in de leeftijd tussen 18 en 35.

Ruim een kwart van de vrouwen die in behandeling zijn op de poliklinieken seksuologie, komt vanwege pijnklachten. "Het ergste vind ik dat ze er zolang mee rond lopen. Dat hoor ik van vrouwen die hier komen met hun probleem", zegt Brauer.

Taboe
Er zijn behandelmethoden - op het AMC bestaan die uit een combinatie van gedragstherapie en fysiotherapie - maar het is nog niet helemaal duidelijk wat de klachten veroorzaakt. Brauer: "Meer onderzoek is nodig om een betere behandeling te ontwikkelen." Geld is echter lastig te vinden, zegt Leusink van de NVVS. "Van erectiestoornissen weten we alles. De farmaceutische industrie wil daar wel in investeren, want er valt geld mee te verdienen."

Het onderwerp ligt nog steeds in de taboesfeer, zegt Brauer, die dat vooral merkt aan het stagnerende aantal proefpersonen met vaginisme. "Als er aandacht is voor seks is het bijna altijd in positieve zin. In de media is seks opwindend, spectaculair en word je aangespoord te experimenteren."

Dyspareunie en vaginisme kunnen veel impact hebben op vrouwen. "De klachten drukken een negatief stempel op het seksleven en kunnen persoonlijke en relationele problemen tot gevolg hebben. Vrouwen hebben het gevoel dat ze niet volledig vrouw zijn als ze geen gemeenschap met hun partner kunnen hebben."
BDSMVinden
CB 3000 - complete kit
CB 3000 - complete kit
Schaamlippen spreider
Schaamlippen spreider
Veer-geladen Gag
Veer-geladen Gag
De `Ploeg` Machine eXtreem
De `Ploeg` Machine eXtreem
Anaal Haak (anal hook) Staal
Anaal Haak (anal hook) Staal
De `Love Machine`
De `Love Machine`
Schaamlip Kuisheidsgordel
Schaamlip Kuisheidsgordel
Set Leren Pols en Enkelboeien
Set Leren Pols en Enkelboeien
Neus Haak (nose hook) Staal
Neus Haak (nose hook) Staal
De `Ploeg` Machine
De `Ploeg` Machine
Klik hier voor de beste BDSM shops!!!!
Klik hier voor BDSM winkel.nl
Klik hier voor de-Kooi BDSM/sex shop