BDSM Radio Holland
BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!


19 sept 2009


Stad Antwerpen legaliseert sm-kelders
In de kijker 'Dienstrooster' in bordelen
moet controle op mensenhandel
vergemakkelijken



Bron: www.nieuwsblad.be Het Nieuwsblad - Groot-Bijgaarden,Belgium


ANTWERPEN - De Antwerpse bordelen in de gedoogzone mogen binnen het nieuwe vitrinereglement nu ook themakamers inrichten voor bizarre seks zoals sm. In de strijd tegen de mensenhandel moeten alle peeskamers voortaan een pandkalender hebben, zeg maar een wekelijks 'dienstrooster' voor de meisjes.


Gisterochtend 10 uur: ondanks de miezerige ochtend is het al vrij druk in het Antwerpse Schipperskwartier. Tientallen mannen drentelen door de drie straten van de gedoogzone: Verversrui, Schipperstraat en Vingerlingstraat. Ze verkennen de koopwaar nauwkeurig achter de vitrines. De straatmadelieven klagen al jaren steen en been, er is de crisis natuurlijk. Maar vooral de concurrentie van internet, gsm- en escortprostitutie. En die lijkt zich naast de grotere anonimiteit toch ook vooral op het rijke fetisjaanbod toe te spitsen. Maar de Antwerpse vitrines laten zich op dat vlak niet langer onbetuigd. Terwijl men vroeger toch eerder discreet bleef over wat er zich achter de ramen afspeelde, dan demonstreren en afficheren de meisjes hun specialiteiten nu open en bloot.

'Thaise Massage' op een bordje naast ene Tinny klinkt nog erg braafjes. Maar termen als shemale (travestie), golden shower (plasseks), soft-sm, bondage en sm-kelder wijzen op een gevarieerd en erg speciaal aanbod. Al keren ook enkele prostituees terug naar de basis: 'Hier 100 procent echte vrouw' afficheert er één, enkelen hebben een bordje met 'normale seks.' Ten slotte trachten enkele meisjes nog op een klassiekere manier hun klanten te verleiden met 'Hier spreekt men Nederlands' of 'Airco'.

Om op deze nieuwe realiteiten in te spelen, keurt de Antwerpse gemeenteraad binnen de stedelijke politiecodex en een vernieuwde stedenbouwkundige verordening enkele verfijningen van het acht jaar oude prostitutieplan goed. Sinds 2009 moeten eigenaars van bordelen in een gedoogzone een geschiktheidsverklaring hebben, een attest dat bewijst dat de vitrines aan een aantal minimumeisen voldoen wat hygiëne en comfort betreft. En vooral in dat verband zijn er verschillende verduidelijkingen.

Zo mogen panduitbaters naast de klassieke werkruimte ook themakamers inrichten. Maar wat dat mogen zijn? 'Themakamers? Die zijn er over elke fantasie die je maar kunt hebben', verduidelijkt de Antwerpse prostitutieambtenaar Hans Willems, die voor de gemeenteraad van maandag weinig kwijt wil over het nieuwe reglement.

'Het is een bestaande toestand die we willen legaliseren. Zo kunnen we alles beter controleren', reageert schepen voor Sociale Zaken Monica De Coninck (SP.A).

Het nieuwe reglement bevat nog een grote nieuwigheid, die van de pandkalenders. Het is een soort van wekelijks 'dienstrooster' met de namen van de prostituees die er zullen werken. 'De politie krijgt zo een beter controlesysteem tegen de mensenhandel. Dat moet alvast vermijden dat minderjarigen en illegalen achter de vitrines belanden. Deze pandkalenders komen er zeker niet tegen de meisjes zelf, wel tegen de netwerken erachter', verduidelijkt De Coninck.

'Dat is natuurlijk een stap in de goede richting, we kunnen daar moeilijk tegen zijn', reageert Patsy Sörensen van Payoke. 'Maar er is meer nodig, zoals strenge controles op die dienstroosters. En alle diensten moeten beter samenwerken in de strijd om de mensenhandel aan te pakken, want het gaat om fijn uitgekiende georganiseerde misdaad. Waarbij de speurders nog dieper moeten graven om de echte daders achter de tralies te houden,' besluit Sörensen.

BDSMVinden
CB 3000 - complete kit
CB 3000 - complete kit
Schaamlippen spreider
Schaamlippen spreider
Veer-geladen Gag
Veer-geladen Gag
De `Ploeg` Machine eXtreem
De `Ploeg` Machine eXtreem
Anaal Haak (anal hook) Staal
Anaal Haak (anal hook) Staal
De `Love Machine`
De `Love Machine`
Schaamlip Kuisheidsgordel
Schaamlip Kuisheidsgordel
Set Leren Pols en Enkelboeien
Set Leren Pols en Enkelboeien
Neus Haak (nose hook) Staal
Neus Haak (nose hook) Staal
De `Ploeg` Machine
De `Ploeg` Machine
Klik hier voor de beste BDSM shops!!!!
Klik hier voor BDSM winkel.nl
Klik hier voor de-Kooi BDSM/sex shop