BDSM Radio Holland
BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!


30 sept 2009


Grenswetenschappen, (Club Ron),



Bron: www.grenswetenschap.nl Grenswetenschap.nl - Almere,Flevoland,Netherlands


Waar beter tot op het bot te gaan dan in het hol van de leeuw zelf? Speciaal voor deze reeks, waarin we telkens weer proberen de diepste verlangens van onze medemensen in kaart te brengen, togen we naar Den Haag. Hoewel de meest perverse geesten in het Binnenhof te vinden zijn besloten we wat minder hardcore te beginnen en gingen op bezoek bij Club Ron. Met een enigszins trillende vinger drukten we op de bel van een nogal neutraal uitziend pand waarvan alleen het koperen naambordje iets prijs gaf van wat er achter de deur zou plaats vinden. De deur zwaaide open en een breed grijnzende kale man in een leren broek onthaalde ons met de typische jovialiteit zoals alleen echte Hagenezen die aan de dag kunnen leggen. Dat moest onze gastheer Meester Ron zijn, geen twijfel mogelijk. Een moment later ging de deur achter ons dicht en we betraden een heel andere werkelijkheid.


Club Ron is gevestigd in Den Haag aan de langste laan van Europa. Ron en zijn levenspartner Leen zwaaien er al sinds jaar en dag de scepter en zijn een begrip in de wereld van meesters, meesteressen, slaven en slavinnetjes maar ook andere 'gezindten' zijn er welkom. Travestiet? Geen probleem. Lak- of rubberfetish? Je bent er welkom. Hetero, homo, bi, pan of flexseksueel? Kom gerust binnen. In Club Ron kan men BDSM bedrijven in de breedste zin van het woord of een andere fetish uitleven, zolang er maar geen wetten worden overtreden of mensen onvrijwillig worden gedwongen. Dat laatste was toch wel een geruststelling.

Club Ron zou men grofweg in drie segmenten kunnen indelen. Op de woens- en vrijdagen kunnen mensen met onderdanige gevoelens hun ei bij Meester Ron kwijt of kan men een van de drie speciaal ingerichte kamers huren. Op de zaterdagavonden zijn er bijkomsten van de VSSM(Vereniging Studiegroep Sado-Masochisme), BDSM-jongeren of BDSM 35+ groepen of de 'vrije' avonden zoals BDSM Openminded. We vallen maar gelijk met de deur in huis, wat is het verschil tussen die avonden?

Ron: Diverse groepen hebben behoefte aan een aantrekkelijke en passende locatie waar men elkaar kan ontmoeten of eventueel ook kan 'spelen'. Club Ron biedt die mogelijkheid.

GW: Zijn op die avond dan uitsluitend leden welkom?

Ron: De verenigingen organiseren de avonden en laten buiten hun leden ook nieuwkomers toe. Dus iedereen die geïnteresseerd is in BDSM is welkom.
Voor ons bezoek hadden we gekozen voor de 'BDSM Den Haag/Openminded' avond en nadat we de schappelijke entreeprijs van 15 euro hadden neergeteld betraden we dan eindelijk het hol van de leeuw. Gedempt licht, een intiem zithoekje, een bar, een podiumpje en lekkere muziek op een niveau dat een normale conversatie geen probleem was. Mannen in zwart leren broeken en vrouwen kort gerokt en hoog gehakt stonden ontspannen te kletsen en te lachen. We werden hartelijk begroet door de overige bezoekers en al snel wilde men alles van ons weten en wij natuurlijk van hen. Voordat we het in de gaten hadden, stonden we gezellig mee te praten en zouden bijna vergeten waarom we er waren

GW: Gaat het er hier altijd zo vriendelijk en gemoedelijk aan toe?

Ron: Ja, eigenlijk wel. Wat de mensen hier bindt is de gelijkgestemdheid en dus is iedereen die hier binnenkomt gewoon welkom. Kom, dan laat ik jullie het pand zien.
Iedereen die nieuw is krijgt een kleine rondleiding van Meester Ron, hij toont ons de kleedruimte (want niet iedereen wil in BDSM-outfit over straat) waarna we de eerste verdieping verkennen. Een mooie badkamer, een kamer met een bed, een kamer met een groot bed, kooi en een zogenaamde swing en daarna naar de tweede etage. Een kamer met wasgelegenheid en een schandpaal en bed. In het plafond zitten ogen waar mensen met een beetje fantasie en wat touw wel raadt mee weten. Club Ron is zeker niet groot maar wel van alle gemakken voorzien.

We waren onder de indruk van wat er achter de neutrale gevel van het pand allemaal schuil ging. We gingen terug naar de bar, waar een vriendelijke maar ook erotische stemming heerste. Hoewel sommige vrouwen en enkele heren zeer schaars gekleed waren stonden ze ontspannen tussen de rest. We besloten een schaars geklede dame te vragen naar haar ervaringen in Club Ron. We stelde ons netjes voor en ze liet ons weten 'Sylvia' te heten. Sylvia was een dame van 38 jaar oud, vrijgezel en ze kwam nu alweer voor de vijfde keer bij Ron's.

GW: Misschien een beetje naïeve vraag, maar voel je jezelf niet vreselijk opgelaten om zo schaars gekleed aan de bar te staan?

Sylvia: Welnee. Je kan hier gewoon lekker jezelf zijn en er is niemand die je lastig valt. In gewone kroegen willen heren altijd maar aan je zitten en dat is hier anders.

GW: Anders? Hoezo, mannen blijven toch mannen?

Sylvia: Ze staan nergens geschreven, maar binnen de wereld van de BDSM gelden hele strikte regels. Zo laat men iedereen in zijn of haar waarde en raakt men niets aan zonder toestemming. De bezoekers die hier komen kennen allemaal die regels en dus kan ik mijzelf laten gaan zoals ik wil, zonder vervelende toestanden.

GW: Ben je een zogenaamde onderdanige of subje?

Sylvia: Ja, al van jongs af aan heb ik onderdanige gevoelens, maar dat heb ik altijd voor mijzelf uit geschoven. Nu ben ik zo ver dat ik gewoon mijn gevoelens accepteer.

GW: Er zijn wel meer plekken in Nederland waar je terecht zou kunnen, waarom heb je voor Club Ron gekozen?

Sylvia: Nou, zo gek veel plekken zijn er niet hoor. Ik heb bijvoorbeeld niets met parenclubs of grote fetishfeesten. Club Ron is kleinschaliger, intiemer en misschien wel veiliger. En, eerlijk is eerlijk, de kans dat ik een gelijkgestemde partner vind is, denk ik, hier het grootst.

Op het moment dat de schaal met hapjes in de rondte gaat komt er een mooi uitgedost stel binnen. De man van het stel draagt een t-shirt waar 'slave' op staat en zeult een grote koffer mee. De dame ziet er goed verzorgd uit en hoewel ze een rokje draagt komt het ons voor dat zij de broek aan heeft. We besluiten ons oor bij hen te luisteren te leggen. We stellen ons voor en we blijken het met Judith en Jan van doen te hebben.

Judith praat honderduit en het valt ons wederom op hoe makkelijk men hier open over de diepste persoonlijkste gevoelens praat. Judith en Jan zijn getrouwd en komen zo nu en dan bij Ron. Waarom eigenlijk?

Judith: Na onze verloving hebben we eens een heel goed gesprek gehad over onze diepste verlangens. Dat was een heel emotioneel gesprek geweest en Jan bekende onderdanige gevoelens te hebben. Hij had fantasieën over hoe hij werd vastgebonden of opdrachtjes moest uitvoeren. Zelf ben ik heel doortastend en mag graag de lakens uitdelen, jullie begrijpen dat de basis die avond werd gelegd. Nu is het zo dat we thuis nog kinderen hebben en daarom komen we bij Club Ron, zodat we in alle rust van elkaar en het spel kunnen genieten.

GW: Ik begrijp dat jullie straks een van de kamers hierboven gaan gebruiken?

Judith: Wie weet. Misschien als Jan heel braaf is (Jan krijgt een glimlach op zijn gezicht en staart een beetje nerveus naar zijn voeten).

GW: Wat bedoelen jullie toch met 'spelen'?

Judith: BDSM is niets anders dan spelen met macht. Als we in onze rol zijn dan ben ik heel dominant en hij moet zich maar voegen naar mijn grillen. Toch is het niet zo dat ik maar wat doe. Vooraf heb ik al bedacht wat we gaan doen, waarbij ik rekening houdt met zijn fantasieën. Voor de buitenwereld lijkt het alsof ik een bitch ben, maar dat is slechts schijn. Ik hou heel erg veel van Jan en wat er in feite gebeurt is een soort rollenspel waaraan we allebei evenveel plezier beleven.

GW: Spelen jullie ook met andere mensen hier?
Judith: Wij niet. Wij houden het lekker bij elkaar. Sommige vinden het leuk om ook met anderen te spelen en dat is dan prima.

Ron komt er bij staan en vraagt hoe we het tot nu toe vinden. We vertellen dat we eigenlijk een beetje verbaasd zijn. We hadden een broeierige stemming verwacht van mannetjes die duister zaten te loeren en dat iedereen op seks zat te jagen. Van dat beeld was niets meer over. Ron lacht en legt uit dat de meeste mensen komen om gewoon zichzelf te kunnen zijn in een veilige omgeving. Natuurlijk zijn de seksuele gevoelens een drijfveer, maar hoewel die mogelijkheid er is, vinden veel mensen het belangrijker om gewoon onder gelijkgestemden te zijn.

GW: Mogen we dan stellen dat bijvoorbeeld bij parenclubs de seks vooral tussen de benen zit en hier bij jou de seks meer tussen de oren beleefd wordt?

Ron: Daar heb je misschien wel een punt ja. Veel mensen die hier komen maken geen gebruik van de kamers, maar komen puur voor de sociale contacten aan de bar. Het kan wat dat betreft al heel bevredigend zijn om gewoon eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

GW: Ik kan me voorstellen dat buiten de serieuze liefhebbers ook lieden aan de deur komen die gewoon ‘aapjes willen kijken’ of denken even snel een onderdanige in bed te krijgen. Is er een deurbeleid?

Ron: Liefhebbers van BDSM vormen een kwetsbare groep, omdat ze eenmaal achter de deur zichzelf vaak helemaal blootgeven. Het komt inderdaad wel eens voor dat een groepje mannen gewoon voor de lol naar binnen wil. Maar helaas voor hen krijgen die geen toegang. Ik kan het me niet veroorloven om geilneven en ander toeristenvolk binnen te laten. Dat zou niet alleen mijn reputatie schaden, maar ook de serieuze bezoekers afschrikken.

Het gesprek wordt onderbroken door een stel dat het podium betreedt. Ron legt uit dat de vrouw van het stel het heerlijk vind om open en bloot te kijk te staan. De man van het stel ritst het jurkje open en de dame is dan op kousen en schoenen na naakt. Hoewel sommige kijken naar wat er gaat gebeuren, kletst de rest gewoon door. De man legt bij de dame op het podium in alle rust een ingewikkeld corset van touw aan. Na een tijdje is de dame goed ingesnoerd en ze mag van het podium af. Voorzien van haar nieuwe outfit haalt ze een drankje voor de man en aanvaardt trots de complimentjes van enkele andere dames aan de bar.

(Fotoinzet: Club Ron, net als bij mensen verraadt de buitenkant niet wat er zich binnen afspeelt)
Het wordt al snel laat en het valt ons op dat de meeste mensen maar mondjesmaat alcoholische dranken nuttigen. Ron legt uit dat de meeste mensen BDSM sane & safe beleven. Met een slok op loopt men de kans over grenzen te gaan, met alle gevolgen van dien. Het min of meer ervaren publiek weet dat ook en dus lopen de spaatjes en colaatjes goed. Een stel "we zijn wel getrouwd, maar niet met elkaar" loopt op ons toe en vraagt of we een 'sessie' van dichtbij willen bekijken. We kijken naar Ron die ons geruststelt en zegt: "Wat mensen in de kamers doen mogen ze zelf bepalen, zolang het maar legaal en veilig is. Sommige mensen vinden toeschouwers geen bezwaar of soms juist een meerwaarde. Dus neem gerust een kijkje als jullie dat willen. Gedreven door nieuwsgierigheid en met enigszins knikkende knieën volgen we het stel de trap op...

Wie meer wil weten of misschien zelf eens een bezoekje aan Club Ron wil wagen kan hier alle informatie vinden.

Zie het artikel met meer foto's en videoclip op Grenswetenschappen.nl:

BDSMVinden
CB 3000 - complete kit
CB 3000 - complete kit
Schaamlippen spreider
Schaamlippen spreider
Veer-geladen Gag
Veer-geladen Gag
De `Ploeg` Machine eXtreem
De `Ploeg` Machine eXtreem
Anaal Haak (anal hook) Staal
Anaal Haak (anal hook) Staal
De `Love Machine`
De `Love Machine`
Schaamlip Kuisheidsgordel
Schaamlip Kuisheidsgordel
Set Leren Pols en Enkelboeien
Set Leren Pols en Enkelboeien
Neus Haak (nose hook) Staal
Neus Haak (nose hook) Staal
De `Ploeg` Machine
De `Ploeg` Machine
Klik hier voor de beste BDSM shops!!!!
Klik hier voor BDSM winkel.nl
Klik hier voor de-Kooi BDSM/sex shop