BDSM Radio Holland
BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!


26 okt 2009


Vooral bekend van de orgie en niet de auto's


Bron: www.ad.nl Algemeen Dagblad - Netherlands


PARIJS - Na zestien jaar komt er vandaag een einde aan het tijdperk van Max Mosley als president van de Internationale autosportfederatie (FIA). Hij zal niet in herinnering blijven als een geniaal brein, maar als hoerenloper met voorkeur voor sadomasochisme.


Zijn persconferenties in de Formule 1 waren legendarisch, steevast een openbaring. Max Rufus Mosley (Londen, 13 april 1940), jurist van beroep, had er nooit een enkel spiekpapiertje bij nodig. Complete uiteenzettingen over ingewikkelde kwesties, politieke spelletjes of controverses met Formule 1-teams deed hij altijd uit het blote hoofd. En zonder een verspreking. Met zijn aristocratische verschijning (de Brit bezocht privéscholen in Engeland, Frankrijk, Duitsland en studeerde uiteindelijk af in Oxford) en eloquente manier van spreken, zat hij zestien jaar op de troon van een van 's werelds machtigste bonden.

Mosley zal ondanks zijn verdiensten voor de autosport vooral herinnerd worden als de man die betrapt werd met vijf prostituees in de zogenaamde 'Nazi Orgy', zoals de Britse tabloid News of the World (NOTW) de zaak doopte. De jurist (destijds 48 jaar getrouwd met zijn vrouw) speelde sadomasochistische seksspelletjes met als nazi-officieren verklede dames, tot bloedens toe. De vijf uur durende video belandde in handen van NOTW, die er vervolgens groots mee uitpakte. Een schandaal was geboren, de wereld smulde.

Toch kwam Mosley ermee weg. Hij spande een rechtszaak aan tegen NOTW, won die glansrijk. Het leverde naast enig eerherstel een aardige schadevergoeding op. Over hoeveel politieke gaven de jurist beschikt, werd in de maanden daarna duidelijk. Mosley hoefde na het schandaal niet af te treden als president van de FIA. Volgens de overlevering, omdat hij de juiste mensen bij de grote bonden handig masseerde. Criticasters beweren echter nog steeds dat er destijds veel smeergeld is betaald en leden gepaaid werden met drank en vrouwen. Het vriendelijke verzoek van de Nederlandse Autosport Federatie (KNAF) aan de president om af te treden, vond in ieder geval geen gehoor bij de Brit.

Mosley kent een lange geschiedenis in de Formule 1. Als coureur schopte hij het slechts tot de Formule 2, als bestuurder tot de absolute top. In 1993 belandde hij als hoogste baas op het pluche van de FIA. Sindsdien is er veel veranderd, zo schreef hij onlangs in een afscheidsbrief aan alle leden. Zeker bij het vlaggenschip van de autosportfederatie, de Formule 1. ,,Mijn belangrijkste taak was het reguleren van de sport en op de weg. Formule 1 is altijd een punt van controverse geweest,'' concludeerde de Brit. ,,Het is niet eenvoudig de kosten van zo'n technologisch vooruitstrevende sport onder controle te houden en tegelijkertijd het kampioenschap aantrekkelijker te maken voor de fans. Maar dat is toch gelukt, ondanks alle schandalen.

''In de afgelopen jaren rolde de Formule 1 van het ene schandaal in het andere. McLaren stal gegevens van concurrent Ferrari en werd daarvoor beboet met een straf van zeventig miljoen euro. Renaults teambaas Flavio Briatore werd onlangs voor het leven uit de sport verbannen omdat hij Nelson Piquet vorig jaar in Singapore opdracht had gegeven zijn auto opzettelijk te crashen. Verder dreigden de teams een eigen raceserie te zullen gaan starten, indien Mosley zijn missie om kostenbesparende maatregelen door te voeren niet geleidelijk zou invoeren. ,,Lastige zaken,'' oordeelde Mosley, ,,maar de FIA heeft kordaat opgetreden om de geloofwaardigheid van de sport te behouden.

''De vierde zoon van Oswald Mosley, voormalig leider van de British Union of Fascists, geeft vandaag het stokje voorgoed uit handen. Jean Todt (die de steun van Mosley geniet) of Ari Vatanen wordt zijn opvolger. ,,Soms word ik wakker en vraag ik mijzelf af: interesseert het mij echt om de hele dag te proberen andermans problemen op te lossen, mensen veel geld te laten verdienen en daarvoor te worden gebruikt?'' vroeg de jurist die een half jaar geleden zijn zoon aan een overdosis drugs zag bezwijken zich onlangs hardop af.

Na zestien jaar luidde het antwoord voor het eerst ontkennend. En daar is lang niet iedereen rouwig om.
BDSMVinden
CB 3000 - complete kit
CB 3000 - complete kit
Schaamlippen spreider
Schaamlippen spreider
Veer-geladen Gag
Veer-geladen Gag
De `Ploeg` Machine eXtreem
De `Ploeg` Machine eXtreem
Anaal Haak (anal hook) Staal
Anaal Haak (anal hook) Staal
De `Love Machine`
De `Love Machine`
Schaamlip Kuisheidsgordel
Schaamlip Kuisheidsgordel
Set Leren Pols en Enkelboeien
Set Leren Pols en Enkelboeien
Neus Haak (nose hook) Staal
Neus Haak (nose hook) Staal
De `Ploeg` Machine
De `Ploeg` Machine
Klik hier voor de beste BDSM shops!!!!
Klik hier voor BDSM winkel.nl
Klik hier voor de-Kooi BDSM/sex shop