BDSM Radio Holland
BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!


01 nov 2009


Treut, Monika (1954)


Bron: www.gayworld.be Gayworld.be - Belgium


Al bijna twintig jaar lang gaan de films van de Duitse Moninka Treut over thema’s die de media als afwijkend beschouwen. Haar werken onderzoeken uitdagende en controversiële onderwerpen die te maken hebben men seksuele minderheden en genderidentiteiten.


Monika Treut werd geboren in Moenchengladbach in Duitsland. Ze studeerde literatuur en politieke wetenschappen in Marburg/Lahn en schreef een doctoraat over Markies de Sade en Leopold von Sacher-Masoch.

Van 1978 tot 1982 was Monika verantwoordelijk voor de programmatie van mediacentra en kunsthuizen in Berlijn en Hamburg. In 1984 richtte Monika samen met Elfi Mikesch de filmmaatschappij “Hyena I/II” op in Berlijn en Hamburg.

De eerste film van Monika en Elfi, “Verfuhrung: Die Grausame Frau”, uit 1985, was gebaseerd op het boek “Venus im Pelz” van Leopold von Sacher-Masoch. De film onderzoekt de psychogische aspecten van sadisme en masochisme door middel van het verhaal van Wanda (Mechthild Grossmann), een Duitse lesbische dominatrix die een gallerie waar het publiek betaald om Wanda te zien die haar slaven vernedert.
Monika’s tweede film “Die Jungfrauenmaschine” uit 1988, vertelt het erotische verhaal van de jonge journaliste Dorothee (Ina Blum), die Duitsland inruilt voor San Francisco. Haar seksuele avonturen omvatten ondermeer een ontmoeting met een mannenimitator, Ramona (Shelly Mars), met een charmante Hongaarse zigeuner (Dominique Gaspard) en met Susie Sexpert.

De volgende film van Monika, “Ein Bayer in New York” uit 1991 is tevens een onderzoek van seksuele subculturen. Vicky (Shelley Kastner) is een Duitse actrice in New York City die probeert haar vader te imponeren door haar biseksualiteit te verstoppen en door haar homo-huisgenoot te laten doorgaan voor haar echtgenoot. Ondertussen onderzoekt haar vader de wereld van de transgenders en transseksuelen en beleeft hij een avontuurtje met pornokoningin Annie Sprinkle.

De bekendste film van Monika “Female Misbehavior” uit 1992 is een verzameling van vier kortfilms over “misdragingen” van vrouwen.

“Bondage” uit 1983 kijkt naar de aantrekkingskracht van lesbische s&m, tepelmarteling en bondage; “Annie” uit 1989 gaat over de artieste Annie Sprinkle; “Dr. Paglia” uit 1992 is een portret van de controversiële critica Camille Paglia en “Max” uit 1992 over de transseksuele reis van Max Valerio van zijn voormalige leven als Anita, een lesbienne naar zijn nieuwe identiteit als heteroseksuele man.

“Didn’t Do It For Love” uit 1997 is een documentaire over het flamboyante leven van Eva Norvind. Norwind, geboren in Noorwegen, werd een seksster in Mexicaanse B-films en werd daarna prostitué en bediende enkele van de meest belangrijke politici. Jaren later werd ze een professionele dominatrix in New York City en verzamelde ze een fortuin in de seksindustrie.

“Gendernauts” uit 1991 van Monika won een gouden beer tijdens het Berlijnse filmfestival. De film gaat over het vervloeien van genders aan het einde van het millennium in Californië.

Over de carrière van Monika Treut is ook een film gemaakt. In Marc Maucerie’s documentaire “Lavender Limelight: Lesbians in Film” uit 1997 komt ze aan bod, naast zes andere prominente lesbische filmmakers.

Monika Treut woont in Hamburg en New York City.
BDSMVinden
CB 3000 - complete kit
CB 3000 - complete kit
Schaamlippen spreider
Schaamlippen spreider
De `Ploeg` Machine eXtreem
De `Ploeg` Machine eXtreem
Anaal Haak (anal hook) Staal
Anaal Haak (anal hook) Staal
De `Love Machine`
De `Love Machine`
Schaamlip Kuisheidsgordel
Schaamlip Kuisheidsgordel
Set Leren Pols en Enkelboeien
Set Leren Pols en Enkelboeien
Neus Haak (nose hook) Staal
Neus Haak (nose hook) Staal
Vaginale Haak (pussy hook) Staal
Vaginale Haak (pussy hook) Staal
Bondage Harnas
Bondage Harnas
Klik hier voor de beste BDSM shops!!!!
Klik hier voor BDSM winkel.nl
Klik hier voor de-Kooi BDSM/sex shop