BDSM Radio Holland
BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!


03 nov 2009


Seksuele moraal van Nederland zo gek nog niet


Bron: www.rnw.nl Radio Nederland Wereldomroep - Netherlands


Overheids- en mediacampagnes in de strijd tegen AIDS hebben wereldwijd gezorgd voor meer openheid over seks. Dat is een van de conclusies die naar voren komt uit onderzoek naar de huidige seksuele moraal door de Wereldomroep. Hoe hangt de vlag erbij in het buitenland, was de vraag aan zo'n 1000 Nederlanders van het Wereldpanel. Conclusie: internationaal bezien is de moraal van Nederland zo gek nog niet.


In Nederland wordt weer flink gepraat over seks, mede dankzij een aantal tv-programma’s. ‘Spuiten en Slikken’ van jongerenomroep BNN maakte de tongen altijd al los, waarop de EO reageerde met het spelprogramma ‘Veertig dagen zonder seks’. En nu zendt de KR0 ‘Ouders hebben geen seks’ uit, waarin ouders en kinderen praten over seks en vooral ook intimiteit. De clips van zenders als MTV worden vaak verguisd, omdat ze jongeren zouden aanzetten tot seksueel losgeslagen gedrag. Maar onder invloed van deze clips wordt de seksuele moraal ook in het buitenland steeds opener, blijkt uit het onderzoek.

Hypocriet over seks
Een grote meerderheid van het Wereldpanel zegt de seksuele moraal in Nederland beter of hetzelfde te vinden dan in hun woonland. De toelichtingen hierop zijn zeer divers. “In Nederland maken ze minder een punt van seks.” Of: “In Nederland is homoseksualiteit veel meer geaccepteerd.” Een ander heeft het over hypocrisie: “Zinvolle discussies zijn hier in de VS nauwelijks aan de orde. Een groep zogenaamde gelovigen probeert zijn stempel op de nationale moraal te drukken door de persoonlijke vrijheid van anderen te beperken.”

Rol van religie
Bijna de helft van de respondenten meldt dat de seksuele moraal in het woonland de laatste jaren veranderd is, ten goede. Er is meer openheid, wordt meer aan voorlichting gedaan. Dat is volgens hen voornamelijk toe te schrijven aan campagnes gericht tegen de verspreiding van AIDS en

SOA’s.
Veel Nederlanders bekritiseren de rol van religies op de seksuele moraal. “Ik denk dat Italië veel vrijer zou kunnen zijn, want hier wonen ook best vooruitstrevende mensen, maar we worden altijd massaal teruggefloten door de katholieke kerk, terwijl er zogenaamd een scheiding tussen kerk en staat is.” Of: “Vanwege het geloof zwijgen over zaken als aids of ongewenste zwangerschappen. Dat kan nooit goed zijn.”

Rollenpatronen en hypocrisie
Zoals ook in Nederland de expliciete seksuele uitingen in reclame, op TV of in videoclips de Nederlandse jeugd beinvloeden (zo kwam uit onderzoek naar voren), zo blijkt dat elders niet anders. Er heersen nog steeds veel rolbevestigende opvattingen in Australië, schrijft een deelnemer. “Expliciete beelden houden deze stereotypen vaak in stand, terwijl ze zouden kunnen helpen mensen op te voeden om verder te kijken”. Een respondent uit Indonesië: “Hier zijn ze hypocriet, ze veroordelen westerse landen op hun houding ten aanzien van seksualiteit en denken dat ze een betere moraal hebben. Maar ondertussen zijn hier veel meer ongetrouwde jongeren zwanger, terwijl ze zogenaamd geen seks voor het huwelijk hebben, en gaan mannen vreemd bij het leven.”

Flirt als compliment
“Met Amerikaanse collega’s en werknemers doen we allemaal alsof we seksloos zijn en geen normale gevoelens hebben. Je weet nooit wat als ‘sexual harassment’ getypeerd kan worden. Met collega’s uit Europa, Canada of Australië is het meer zoals ik gewend ben. Een vriendelijke flirt wordt gezien als een compliment en niet als bedreiging,” schrijft een internationaal werkzame deelnemer. Het is een van de antwoorden op de vraag “Hoe gaat u om met het verschil tussen uw seksuele moraal en die van uw lokale vrienden, collega’s, personeel?”

De meeste respondenten zeggen zich aan te passen, in de manier waarop ze spreken of de wijze waarop zij zich kleden. Maar ook: “Ik verzwijg mijn homoseksualiteit en geef altijd een breed scala aan voorwendselen waarom ik niet getrouwd ben.”

Beestje bij de naam noemen
Toch legt de gemiddelde Nederlander zich niet helemaal neer bij de heersende moraal in het woon- of werkland. “Ik ga soms de discussie aan wat betreft homoseksualiteit”. “Ik probeer wel de moslim vrouwen op de hoogte te brengen van condooms en de pil. Sommigen hebben het op mijn advies in gebruik.” Of “Hier in Wales zijn er veel tienerzwangerschappen omdat er nauwelijks seksuele voorlichting wordt gegeven. Dus probeer ik daar iets aan te doen door er wel over te praten.” En “Aziaten hebben in het algemeen een veel minder open band hebben met hun kinderen. Niet alleen wat betreft seksualiteit. Meestal zijn ze vreselijk jaloers op wat onze zonen met ons bespreken. En dat we daar geen rood hoofd bij krijgen!”

Boter op het hoofd
Dat de spreekwoordelijke Nederlandse openheid eigenlijk ook pas van de laatste decennia is, geeft een respondent uit Canada aan. “De meest benauwende opvattingen komen voor in religieuze groeperingen die hier uit andere landen gekomen zijn. Nederland is hierop geen uitzondering. Binnen de streng gereformeerde kringen (Canadian Reformed etc.) is seks nog steeds onbespreekbaar, terwijl juist in deze kringen nogal wat problemen aan het licht zijn gekomen”.

Prostitutie
Met prostitutie worstelt elk land, blijkt uit de antwoorden. Waar in het noorden de regels zijn aangescherpt (“Hier in Noorwegen is het sinds vorig jaar verboden om tegen betaling seks te hebben”) wordt in het zuiden gediscussieerd over legalisering. Iemand uit Zuid-Afrika: “Met de World Cup (voetbal) voor de deur is het hier nu een grote discussie.” Een landgenoot vindt de verkrachtingen van kinderen van twee jaar een veel groter probleem.

Geweld
In een derde van de woonlanden is homoseksualiteit een taboe, soms zelfs strafbaar. Toch zal meer dan de helft van de deelnemers niet verhuizen als blijkt dat één van de kinderen homoseksueel is. Een kleine groep zegt in dat geval wel te vertrekken, naar, inderdaad, Nederland. Een enkeling relativeert dit hele seks-onderzoek. “Al dat gezeur over seks. Wat dacht u van al het geweld op tv?”
BDSMVinden
CB 3000 - complete kit
CB 3000 - complete kit
Schaamlippen spreider
Schaamlippen spreider
De `Ploeg` Machine eXtreem
De `Ploeg` Machine eXtreem
Anaal Haak (anal hook) Staal
Anaal Haak (anal hook) Staal
De `Love Machine`
De `Love Machine`
Schaamlip Kuisheidsgordel
Schaamlip Kuisheidsgordel
Set Leren Pols en Enkelboeien
Set Leren Pols en Enkelboeien
Neus Haak (nose hook) Staal
Neus Haak (nose hook) Staal
Vaginale Haak (pussy hook) Staal
Vaginale Haak (pussy hook) Staal
Bondage Harnas
Bondage Harnas
Klik hier voor de beste BDSM shops!!!!
Klik hier voor BDSM winkel.nl
Klik hier voor de-Kooi BDSM/sex shop