BDSM Radio Holland
BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!


14 dec 2009


Rammstein in Sportpaleis: Dresden lag even in Disneyland


Bron: www.demorgen.be De Morgen - Belgium


"You've got a pussy/I have a dick/So what's the problem?/Let's do it quick." Met zulke verzen haalde Rammstein zich de ban van de Duitse overheid op de hals, wat de populariteit van het zestal uiteraard meer goed dan kwaad deed. Het concert in Antwerpen was in een halfuur uitverkocht.


De concerten van het Berlijnse zestal waren altijd al spectaculair, met veel vuurwerk en vlammenwerpers. Ook donderdag in Antwerpen had Rammstein een enorme productie mee. Dat leverde weliswaar fraaie beelden op, maar resulteerde te weinig in beklijvende muziek.

"Rammlied" was nochthans een sterke opener die meteen alle bekende ingrediënten serveerde: een toefje vuurwerk, wat explosies, loodzware powerriffs en een refrein dat je kon meescanderen als was het een slogan tijdens een betoging. Alleen duurde het niet lang voor de set in eenvormigheid verzandde.

De nieuwe songs vormden de ruggengraat van de set, al voegden die weinig toe aan het vertrouwde materiaal. En als er al eens een nieuwe richting werd ingeslagen, bij het akoestische "Frühling in Paris" bijvoorbeeld, voelde dat vrij geforceerd aan. En dus kwam de band toch weer uit bij de vertrouwde thema"s: sadomasochisme, wisselende machtsverhoudingen en ranzige seks. Till Lindemann zong alsof zijn stembanden met kokend pek waren ingesmeerd, en ook de andere groepsleden zagen eruit alsof het de beenhouwers van de hel waren.

Je kon niet met je ogen knipperen of er sloeg ergens een brandje uit, alsof het podium tot een Disneyversie van de bombardementen op Dresden werd gerschapen. De bandleden dubbelden als vuurspuwers, en het duurde niet lang voor de hele zaal doordrongen was van een penetrante petroleumgeur. Je keek je ogen uit, maar de show trok aan je voorbij als een televisiefilm waar je met één oog op het scherm en de klank dichtgedraaid naar bleef staren zonder dat hij een diepe indruk naliet.

Dat had deels te maken aan de ongelukkige setlist waarop nogal wat classics ontbraken, en daarnaast genereerden heel wat kunstjes een déjà-vueffect.

Evenwicht zoek
Keyboardspeler Christian Lorenz, traditioneel de kop van Jut in de groep, werd in een badkuip gedropt en vervolgens in de fik gestoken. En tijdens het als bis opgespaarde "Seemann" voer hij in een rubberbootje over de hoofden van het publiek. Met "Links 2 3 4", het dramatische "Sonne" en het als afsluiter bewaarde "Engel", waarbij Tillman met enorme vleugels het podium opstapte, eindigde het optreden nog op een bescheiden hoogtepunt. Als geheel viel de passage in Antwerpen echter toch wat te licht uit. Terwijl de show en de songs elkaar tijdens vorige tournees perfect in evenwicht hielden, overschaduwde de vorm dit keer de inhoud. Herkansing op Rock Werchter dan maar, waar Rammstein op zaterdag 3 juli als topact speelt. (Bart Steenhaut)
BDSMVinden
CB 3000 - complete kit
CB 3000 - complete kit
Schaamlippen spreider
Schaamlippen spreider
De `Ploeg` Machine eXtreem
De `Ploeg` Machine eXtreem
Anaal Haak (anal hook) Staal
Anaal Haak (anal hook) Staal
De `Love Machine`
De `Love Machine`
Schaamlip Kuisheidsgordel
Schaamlip Kuisheidsgordel
Set Leren Pols en Enkelboeien
Set Leren Pols en Enkelboeien
Neus Haak (nose hook) Staal
Neus Haak (nose hook) Staal
Vaginale Haak (pussy hook) Staal
Vaginale Haak (pussy hook) Staal
Bondage Harnas
Bondage Harnas
Klik hier voor de beste BDSM shops!!!!
Klik hier voor BDSM winkel.nl
Klik hier voor de-Kooi BDSM/sex shop