BDSM Radio Holland
BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!


28 dec 2009


Interview met BDSM radioman Tom Verhoeven
Door M. de Hondt (met dt)


Bron: www.de-kooi-bdsm.nl de-kooi-bdsm.nl - Netherlands


Het is zo rond de feestdagen komkommertijd qua nieuws dus wat let mij om eens iemand te interviewen die eigenlijk alleen zelf mensen interviewt. Wat wil ik allemaal te weet komen van iemand die gedreven achter BDSM radio zit?


Wie is Tom Verhoeven?

Eigenlijk heel simpel ben een mannelijk persoon van 44 jaar die bezig is met het maken van BDSM radio en pogingen deed tot het maken van BDSM TV. Voor de rest ben ik werkzaam in een publiek beroep in het openbaar vervoer en poog in mijn spaarzame vrije tijd BDSM radio te maken.

Wat heb je met BDSM?
BDSM is vanaf de prilste tijd dat ik besta aanwezig. In mijn kindertijd genoot ik van de spanning die machtspelletjes teweeg brachten. Toen nog niet wetende dat het beestje een naam had. Net als zo velen begon dat met vastgebonden worden aan een boom of zelf een vriendje/vriendinnetje vastbinden aan een boom.

Wat voor rol heb je?
Ik noem mijzelf een naar sub neigende switch. Waarbij het sub zijn toch wel de grootste kick is maar Dom spelen lukt mij ook wel.

Wat zijn je kicks?
Mijn kicks blijven zuiver privé. Immers ik interview mensen die over allerlei vormen van BDSM en fetisjen praten. Voor de één zal ik misschien een softie zijn en voor de ander misschien wel veels te heftig. Zolang mensen niet weten waar mijn kicks liggen praten ze makkelijker over die van henzelf.

Merk je iets van een taboe over BDSM?
Ja helaas wel. Kennelijk vallen mensen met een voorkeur voor BDSM zoals dat binnen de wet tegenwoordig heet buiten de boot. Je merkt dat heel erg op site's zoals Youtube waarin je zeer schaars gekleed jezelf mag vertonen. Maar o wee als je van top tot teen gekleed een vorm van BDSM of bondage laat zien dan ben je gelijk aangeschoten wild. Ook gaat dat op bij hyves en andere sociale netwerken.

Hoewel formeel volgens de Europese rechten van de mens personen met een voorkeur voor BDSM net als homo's geen discriminatie mogen ondervinden is de praktijk weerbarstiger. Mensen die dat ondervinden zullen niet snel een gang naar de rechter zoeken. BDSM radio probeert de wereld en de mens achter de BDSM zichtbaar te maken.

Krijg je veel fanmail?
Nee persoonlijke fanmail heb ik nog nooit gehad. Wel regelmatig complimenten over BDSM radio en dat doet mij goed. Wel is opvallend dat heel veel mensen luisteren maar nooit een reactie geven. Kennelijk zit het taboe nog hoog bij heel veel mensen. Als je dan reacties hoort op BDSM party's dat heel veel mensen luisteren doet dat mij persoonlijk heel veel goed. Alhoewel een veer in mij persoonlijke kont ook leuk zou zijn. Toch is mijn persoonlijke ego totaal ondergeschikt aan dat van BDSM radio.

Wat is je droom aangaande BDSM radio?
Als ik heel erg rijk zo zijn zou ik BDSM radio als baan willen hebben. Echter met een modale loondienst baan en wat informele financiële ondersteuning van de-kooi-bdsm.nl zal het niet meer worden dan huidige opzet. Als deze laatste er niet was geweest was het allang over en uit met BDSM radio. Dus mensen kopen bij de-kooi dus!!

Doe je veel aan BDSM?
Dat is iets wat heel persoonlijk is. Maar ik kan beamen dat ik mij soms een soort pastoor voel. Voorlichting geven en zelf niet bedrijven. Geeft ook niet omdat er altijd wel iets te dromen moet zijn. Zonder dromen is het doel in het leven wel erg leeg.

Wat vind je van seks en BDSM?
Ik denk dat BDSM iets is tussen 2 of meer mensen en wat voor naam ze het beestje geven is aan hen. Belangrijkste is dat ze genieten of zij dat nu met of zonder seks doen is aan hen. Ik kan mij voorstellen dat een sub ook seksueel onderdanig is aan de Dom. Heel vaak komen BDSM gevoelens ook voort uit seksuele verlangens. Seksuele kicks in combinatie met endorfine maken wel een heel opwindende cocktail. Volgens mij is BDSM ook niet te vatten in alleen maar lichamelijke pijn en vernedering. Het is wat mensen er zelf van maken en vooral bij voelen.

Heb je taboes?
Natuurlijk. Seks met dieren, kinderen en echte dwang zonder wederzijdse toestemming. Ook verminking gaat te ver.. Op dat punt zie ik het als een misdrijf en heeft het ook niets meer met BDSM te maken.

Is BDSM radio commercieel?
BDSM radio is niet commercieel. Toch lijkt die indruk er wel eens. Er zijn bitter weinig mensen die geïnterviewd willen worden als zijnde BDSM(ér)(ster). Commerciële studio's zijn daar vaak veel makkelijker in en zien het ook als een promotie voor hun werk.

Zonder commercie waren er nauwelijks gasten geweest om te interviewen. Vaak zorgen zij dat de schroom voor particuliere liefhebbers overwonnen wordt. Ook zijn er andere commerciëlen die BDSM radio als een soort vijandige concurrent zien. Denk maar niet dat er BDSM radio profiel kan verschijnen op b.v. kinkytijd.nl en bdsmzaken.nl. Deze bedrijven zijn als de dood dat het ten kostte gaat van een euro extra omzet. Wil niet zeggen dat deze sites slecht zijn voor BDSMérs maar hun fobie mag wel wat minder zijn.

Hoe gaat het met de gezondheid?
Dat is de drive van het leven. Zelf had ik op mijn 39ste pech een hartinfarct te krijgen en tot overmaat van ramp op mijn 40ste ook nog eens diabetes. Op dat moment stort je wereld in. Alles wat vroeger vanzelfsprekend was is in 1 klap verdwenen. Je bent ineens iemand geworden die dood kan gaan een mens van de dag. Vandaag leven en morgen met heel veel pech het hoekje om.

De gezondheid heeft wel een aantal beperkingen opgeworpen. De batterij staat bij aanvang van de dag op 70% in plaats van 100%. Hierdoor moet je heel behoedzaam omgaan met je energie. Op een normale werkdag is deze energie eigenlijk compleet op na een dag werken. Toch verlangen werkgevers/bedrijfsartsen en overheid dat je gewoon 100% werkt en ook nog tot je 67ste.

Vroeger had je zoiets als de WAO om nog een klein beetje comfortabel te kunnen leven. Toentertijd kwamen heel veel gezonde mensen in de WAO terecht zodat werkgevers op een makkelijke manier van hun personeel afkwamen. Nu betalen echte zieken daarvoor de rekening. Iedereen kent wel voorbeelden van doodzieke mensen die haast letterlijk met de moed der wanhoop aan het werkt getrapt worden. Veel mensen brengen hun laatste levensdagen werkend door. Credo is werken tot de dood erop volgt. Tenzij je tot de rijken in dit land behoort uiteraard.

Wat doet een slechte gezondheid op je BDSM?
Heel veel. Je hebt minder uithoudingsvermogen en potentie is een mega probleem. De cholesterol pillen maken je impotent en geven stijve spieren. Verkeerde delen van het lichaam worden stijf. Viagra geeft ook een aantal bijwerkingen. Het is dat het brein nog opwinding kan veroorzaken. Anders zou het wel heel saai worden.

Wat vond je het mooiste interview?
Eigenlijk zijn alle interviews mooi. Wel merk je dat de één opener is dan de ander. Iets wat ook terecht is. Natuurlijk heb ik wel persoonlijke voorkeuren maar daarmee zou ik andere gasten in een minder daglicht zetten. Dus dat hou ik netjes voor mij.

Heb je nog andere hobby's?
Heel veel!!! Ik ben actief in het maatschappelijke leven om een strijd te leveren tegen de neoliberale politiek die we heden ten dage hebben. Kortom alles voor de heilige markt die mensen zoveel onheil oplevert.

Maar ook ben ik heel leergierig op het gebied van: geschiedenis, occulte zaken, vijverfiel, een nieuwsvreter en uiteraard mijn gezin. Probleem is echter de energie en tijd hebben voor dit alles.

Wat wens je voor jezelf?
Ten eerste een goede gezondheid en een lang leven. Nog heel lang BDSM radio maken zonder zorgen over de bekostiging en wat minder een pastoors leven qua BDSM.

Wat zijn je wensen voor anderen?
Ik wens iedereen heel veel BDSM genot en vooral een goede gezondheid. Gelijk ook een nieuwjaarswens voor iedereen.

Reacties zijn welkom op: bdsmradio@hotmail.com.
Tom Verhoeven
met Mrs. Dena tijdens interview
BDSMVinden
CB 3000 - complete kit
CB 3000 - complete kit
Schaamlippen spreider
Schaamlippen spreider
De `Ploeg` Machine eXtreem
De `Ploeg` Machine eXtreem
Anaal Haak (anal hook) Staal
Anaal Haak (anal hook) Staal
De `Love Machine`
De `Love Machine`
Schaamlip Kuisheidsgordel
Schaamlip Kuisheidsgordel
Set Leren Pols en Enkelboeien
Set Leren Pols en Enkelboeien
Neus Haak (nose hook) Staal
Neus Haak (nose hook) Staal
Vaginale Haak (pussy hook) Staal
Vaginale Haak (pussy hook) Staal
Bondage Harnas
Bondage Harnas
Klik hier voor de beste BDSM shops!!!!
Klik hier voor BDSM winkel.nl
Klik hier voor de-Kooi BDSM/sex shop